ESPAI D'OPINIÓ

Què és el primer que penses quan et parlen de matemàtiques?, quin és el record més antic que tens de les primeres coses que vas aprendre?. Si haguessis de representar les matemàtiques amb una imatge quina seria?

7 comentaris:

  1. El primer que penso quan em parlen de matemàtiques i faig un retrocés al passat (tot i que la imatge no és nítida i tinc algunes llagunes) és en aquells moments on aprenia a comptar amb les mans, a partir d'objectes, escales...Recordo també, però ja no em remunto a la infantesa més llunyana, sinó a la primària, que odiava les divisions amb dues xifres, perquè no me'n sortia, i havia de fer un reforç.
    Les taules de multiplicar m'encantaven, així com comptar, o fer les grafies dels nombres.
    Quan penso en quina imatge podria representar les matemàtiques (a nivell subjectiu i personal) seria clarament uns quants objectes (numeració) que m'agradessin, símbols i signes matemàtics... Si hagués d'escollir una de les fotos abans publicades per representar les matemàtiques escolliria la de la Kitty (coma gran i petit), les sèries d'animals de colors, o la mà gran i lavpetita que són molt tendres i representatives.
    Animeus a dir la vostra vinga!!!

    ResponElimina
  2. Holaaa!
    La primera cosa que penso quan em parlen de les matemàtiques és el pot de iogurt amb botons a dintre. Aquest pensament em transporta a molts anys enrere, quan jo feia P4.
    La mestra ens posava més o menys botons depenent del nostre comportament durant la setmana i al final d'aquesta els recontàvem i n'extreiem un guanyador. Aquest fet, sense adonar-nos, ens feia treballar la numeració, l'estadística, etc.
    És per això que he fet una fotografia d'aquest record per plasmar el concepte de les matemàtiques.

    ResponElimina
  3. El record més antic que tinc de les matemàtiques són els conjunts, encara que em sembla que en aquell precís moment no era conscient que estigués fent matemàtiques, perquè encara a hores d’ara la primera imatge que em ve al pensament sobre les matemàtiques és una llarga exposició de números. No sabria dir perquè no em ve al cap per exemple la geometria o l’estadística. Ha estat amb l’assignatura de Desenvolupament del Pensament Matemàtica i la seva Didàctica quant la meva perspectiva de les matemàtiques ha canviat. De tota manera he de reconèixer que sempre se m’han donat bé les matemàtiques, tot i que no sé si per pura predisposició genètica o perquè quasi bé sempre he tingut mestres que me les han explicat amb gran entusiasme. Suposo que el més probable és que sigui la conjunció de totes dues coses.

    ResponElimina
  4. El primer que penso quan em parlen de matemàtiques és amb "gent" molt quadriculada i perfeccionista.
    El record més antic que em ve al cap de quan aprenia mates és escriure el numero "dos", em recordava(i encara recordo) l'ànec de joguina que tenia.
    La imatge per representar les matemàtiques : una esfera.

    Lluís Rived

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Ep coleges, soc fan de les matematiques i com
    a crac us puc dir que sense les matemàtiques,
    el món seria un caos. Des d'aquí dono les gràcies a les matemàtiques, i dono gràcies a aquesta exposició de fotos i als alumnes
    que l´han fet. Visca les matematiques.

    ResponElimina
  7. LAS MATEMATICAS SON SERIES DE NUMEROS QUE NOS ENSEÑAN A DESENVOLVERNOS SATISFACTORIAMENTE TANTO A NIVEL PERSONAL COMO PROFESIONAL.PERSONAL NOS DA LA OPORTUNIDAD DE SALIR SIN PROBLEMAS DE ALGUN TRABAJO.A LA HORA DE SACAR ALGUNA CUENTA PROFESIONAL NOS PERMITE DESENVOLVENOS A LA HORA DE SALIR o entrar en cualquier problema.

    ResponElimina